Qi Centrum | Praktijk voor Acupunctuur

Consult 5 Elementen Voeding

Tijdens het eerste consult (1,5 uur) stel ik je een groot aantal vragen. Bijvoorbeeld: heb je het snel warm of koud? Moet je vaak ’s nachts naar het toilet? Heb je last van winderigheid en een opgeblazen gevoel? Heb je eerder last van constipatie of juist diarree? Krijg je snel blauwe plekken? Heb je altijd zo’n zwaar gevoel? Heb je overmatige trek in zoet? Ben je altijd moe na het eten?

Binnen de Chinese filosofie zijn veel dingen namelijk met elkaar verbonden en met de uitkomst van de vragen bepaal ik jouw basisconstitutie en krijg je direct een aantal praktische voedingstips mee.

Na circa vier weken vraag ik je voor het tweede consult (1,5 uur) om enkele dagen een eetdagboek bij te houden. Niet om je te controleren, maar om een idee te krijgen wat, wanneer, hoe en hoeveel je eet. Op basis daarvan stel ik een uitgebreid voedingsadvies voor je samen, dat veel verder gaat dan een opsomming van wat je wel en niet mag. Ik houd van een positieve benadering en zal je heel duidelijk uitleggen waaróm ik je dit advies geef.

De belangrijkste doelstelling is altijd om jouw spijsvertering weer goed te laten werken. Als die op orde is, kan je lichaam de nodige voedingsstoffen weer opnemen en ga je je automatisch fitter en energieker voelen. Met alle positieve gevolgen van dien!

Na twee maanden volgt het derde en meestal laatste consult (1 uur), waarin we evalueren hoe het gaat en kijken we waar we nog zaken bij kunnen stellen of verbeteren.

Ga naar pagina Wat is 5 Elementen voeding.

ellis

Copyright by Qi Centrum, All rights reserved RealSolution.