Qi Centrum | Praktijk voor Acupunctuur

Filosofie van Qi Gong

Zhineng Qigong gaat uit van het ‘principe van Qi’. Alle dingen in het universum, zichtbaar of onzichtbaar zijn een manifestatie van Qi. Qi is levensenergie en vormt de basis van alles wat bestaat.

In ons lichaam stroomt de Qi door energiebanen, meridianen genoemd. Door het beoefenen van Zhineng Qigong stimuleren we de energiestroom in ons lichaam. De zachte bewegingen in combinatie met een geconcentreerde geest zorgen ervoor dat de Qi vrij door het lichaam kan stromen en eventuele blokkades worden weggenomen of beter nog: worden voorkomen.

Bij Zhineng Qigong werken we met een Qiveld. We bouwen heel bewust een energieveld op om ons  te voeden met Hunyuan Qi, de universele Qi. Als Hunyuan Qi in het lichaam stroomt, kunnen we deze Qi meteen opnemen in ons lichaam omdat deze zo puur en zuiver is. Dat is een van de redenen waarom Zhineng Qigong zo snel werkt en zo effectief is.

Vanuit het principe ‘Qi follows the mind’ kunnen we met onze gedachten de Qistroom in ons lichaam beïnvloeden. Om zo te manifesteren, te creëren wat we wensen in ons leven. Dat vraagt om bewustzijn. Met Zhineng Qigong word je je bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest.

De meeste oefeningen worden staand uitgevoerd en vereisen geen bepaalde lenigheid; je hoeft er ook niet sterk of flexibel voor te zijn. Je doet Qi Gong met je eigen lichaam, binnen je eigen kunnen, met je eigen capactieiten.

Door middel van Zhineng Qi Gong keer je je geest naar binnen, breng je je zintuigen tot rust en vind je balans.

Door de rustige bewegingen en het verstillen van de geest wordt de ademhaling vanzelf kalmer en dieper.

Ga naar pagina Voor wie is Qi Gong.

ellis

Copyright by Qi Centrum, All rights reserved RealSolution.