Qi Centrum | Praktijk voor Acupunctuur

Persoonlijk 5 Elementen Voeding advies

Tegenwoordig zijn er ontelbare diëten, eetstijlen en voedingstherapieën. Bijna alle eetwijzen helpen om je beter te voelen, fitter te worden of eventueel af te vallen…..maar het duurt maar even.

Eigenlijk zijn dat de meest gehoorde klachten in de praktijk: waarom kan ik de verleiding van chocolade, drop of koek niet weerstaan? Waarom heb ik zo’n zin in hartige kaas of chips? Waarom wil ik na het eten altijd nog wat zoets? Waarom zit ik wel vol, maar voel ik me niet voldaan? Waarom is mijn ontlasting zo dun of plakkerig? Waarom moet ik er ’s nachts altijd uit om te plassen? Waarom heb ik zo’n opgeblazen buik na het eten?

Mijn mening is, dat de meeste voedingsadviezen te algemeen zijn. Het is één ‘manier’ die door veel verschillende mensen, met allemaal een ander lichaam wordt gevolgd. En dáár – één etenswijze voor ‘iedereen’ – zit nou juist het probleem. Want ‘iedereen’ is verschillend. Wat goed is voor de één, is dat bepaald niet voor de ander!

Daarom is het voor mij uitermate belangrijk om een persoonlijk voedingsadvies te geven, gebaseerd op wie jij bent, jouw constitutie, jouw manier van leven en jouw klachten. En, eigenlijk het belangrijkste, afgestemd op wat jij kunt verteren, zowel letterlijk als figuurlijk. Samen werken we aan een manier van eten die jou van je klachten af helpt en die je absoluut meer energie gaat geven!

Copyright by Qi Centrum, All rights reserved RealSolution.