Qi Centrum | Praktijk voor Acupunctuur

Docent Chinfood

5 Elementen Voedingsleer

Sinds 2019 ben ik samen met Marieke Peters docent bij Total Health en verzorgen wij de opleiding Chinfood. In een jaar leiden we je op tot consulent in de Voedingsleer volgens de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De lessen worden gegeven in Houten en Breda, bij de studiecentra van de Total Health Academy.

Voeding volgens de leer van de Chinese 5 Elementen is mijn passie. Al jaren geef ik persoonlijke voedingsadviesen aan cliënten in mijn praktijk, die geheel op hun constitutie, wensen en klachten aansluiten.

Maar wat vind ik het leuk om ook voor de klas te staan en studenten te enthousiasmeren deze zo logische manier van voeden te gaan toepassen en uitdragen. Tijdens de Chinfood opleiding leer je alles over hoe men Chinees gezien met voeding omgaat, dat voedignsmiddelen een bepaalde werking op je lichaam hebben. Zo kan een banaan je bijvoorbeeld afkoelen en gember je juist verhitten. We leggen veel nadruk op de organen Milt en Maag, die samen de spijsvertering vormen. Je zult inzien, waarom het zo belangrijk is de Milt en Maag goed te verzorgen, ze voeding te geven die goed verteerd kan worden, zodat het vuurtje (de Milt) onder de pan (de Maag) goed blijft branden. Hierdoor blijf je je fit en prettig voelen, met genoeg energie voor werk, hobby’s, sport en je  sociale leven. Ook leer je wat stress doet met je lichaam, welke organen er – Chinees gezien – dan ‘aangedaan’ worden en hoe je hier op een voor je lichaam vriendelijke manier mee om kunt gaan. Kortom: de 5 Elementen Voedingsleer is de basis voor een gezond en dynamisch leven !

Ben je benieuwd naar wat de Chinese 5 Elementenvoedingsleer voor jou kan betekenen en wil je graag een persoonlijk consult? Stuur me dan een mail (contact@qicentrum.eu) of een berichtje via mijn contactpagina. Bellen kan natuurlijk ook: 06-57925086.

Gastdocent

Regelmatig ben ik ook gastdocent en geef ik workshops over de 5 Elementenvoedingsleer. Het is altijd weer bijzonder om te ervaren hoe mensen met voeding omgaan. Vrouwen die zweren bij rauwe salades, smoothies, bergen fruit en de hele dag groene thee drinken. En geen idee hebben, waarom hun ontlasting zo brijïg is, ze het zo vaak koud hebben en zich vaak doodmoe voelen na het eten. Of mannen die keihard werken en hun dag niet kunnen starten zonder minimaal drie bakken sterke koffie. Als ik heb uitgelegd hoe het lichaam reageert op hun leefstijl, zie ik vaak een prachtig eureka-moment. En daar doe ik het voor. Een klein beetje bewustwording, snappen dat voeding zoveel meer doet dan je maag vullen. En waarom het spreekwoord ‘je bent wat je eet’ eigenlijk moet zijn: je bent wat je verteert….

Copyright by Qi Centrum, All rights reserved RealSolution.